Bli Din Egen Doktor

Förebygg. Förenkla. Föryngra.

Det är inte svårt att hålla sig frisk bara man vet hur.
Man behöver inte ändra så mycket för att må optimalt bra..
Ofta räcker det med små justeringar. Individuell rådgivning.

Utbildningen uppdateras och startar igen under 2020

Anmäl ditt intresse till info@yvonnehenningsson.com

Föreläsare: Yvonne Henningsson
Näringsterapeut. Biopat. Homeopat. Avspänningspedagog. Ayurvedalärare och samtalsterapeut enl. psykosyntes.

Den ultimata läkningen

Det i särklass mest grundläggande man kan göra för sin hälsa, är att minimera vardagsstressen! Binjurestress minskar kroppens möjlighet till läkning, därför behövs daglig egentid i stillhet, det ger tusenfalt tillbaka, tro mig. Jag kan garantera att du lyckas eftersom att du kommer att längta till stunderna med dig själv. Det är då kroppens cellförnyelse ökar, och du når återhämtning, även mentalt och emotionellt. Känslor som oro, stress och tvivel byts ut till tolerans, tillit, fokus och lugn. Musklerna blir avspända och andningen djupare. Välkommen till första dagen i resten av ditt liv!

Immunförsvar / Överkänslighet / Allergi

Födoämnesallergier har ökat. Vi reagerar numera på allergener som vi egentligen ska kunna leva med. Varför blir det felprogrammering? Förstå vad som händer och åtgärda. Minst 80 % av våra immunglobuliner finns i tarmarna, så slemhinnan där måste först få möjlighet till läkning. Med tillfällig reglering av kosten, specifika kosttillskott och homeopati stärker vi immunsystemet och därmed mildrar /botar allergier.

Vikt och självkänsla. Rening för kropp och själ.

Lär hur den goda, vackra maten med näringstäthet och antiinflammatoriska egenskaper hjälper dig till ett lättare liv. Få tekniker för tillagning, bästa smakkombinationer och färgsammansättning, en palett av lockelser. För att integrera en ny vana behövs sex veckor, sedan är den etablerad i cellminnet och de gamla vanorna klingar av. Viktreglering handlar om individuell konstitution, vanor, måltidsfrekvenser, känslor och beteenden. Rening ger energi. Njut av din nyfunna lätthet och självtillit.

Kvinnans hormoner.

Hormonobalanser har ökat, vilket ofta ger livslång medicinering. Många mår dåligt både fysiskt och psykiskt på grund av brist eller överskott av en eller flera hormoner. Man talar om miljö och stress som kombinerad orsak. Systemet är känsligt och kommer lätt ur balans av både inre och yttre påverkan. Bra tester vägleder, även visar erfarenheten att symtomen ger en fingervisning om vilket hormon som är grundorsaken. Hormonyoga ingår.

Helgretreat – Örter och vilda växter

Välkommen till min örtagård i Smygehamn! Vi plockar vårt eget apotek, lär oss de viktigaste medicinalväxterna, kryddörterna, vilda och nyttiga växter. Vi tillverkar salvor, teer och fotbad. Du får med dig ett alldeles eget husapotek. Vi samlas till brunch på lördagen och avslutar på söndageftermiddag. Mera info kommer till våren.

Varmt välkomna!