Indien

Upplevelseresa med ayurveda, perfekt hälsa och meditation

1-15 februari 2020

Informationsmöte, 28 maj i Malmö
(Intresseanmälan se nedan)

Varmt välkommen till en förtrollande upplevelseresa i solens, ljusets och visdomens Indien.
 En slumrande längtan efter något annat, något djupare, finns inom oss alla under livets gång, den kommer och går. I Indien händer något, sinnet går i paus, och ett oförklarligt lugn inträder, trots buller och livlig aktivitet i omgivningen.
I Indien har man total koll, man lever medvetet, allt liksom bara fungerar, det är så fascinerande att få uppleva..

Jag känner att det är lika underbart varje gång, denna förväntan, att åter få njuta av de sprakande färgerna, vackra saris, dofter från rökelse och kryddor, och inte minst leende ansikten. Kulturen är berikande och spännande, man lär sig något varje gång och intrycken sitter kvar länge. Efter några dagar infinner sig kravlösheten och en önskan om att bara vara, vilket är både välkommet och ovanligt för de flesta av oss..

Här bokar man in många av de välkända, läkande traditionella Ayurvediska oljebehandlingarna, som gradvis mjukar upp både muskler och leder.

Resan ger dig också möjligheten att kunna gå lite djupare i dig själv. Här får man nya insikter som ger fröet till ett annorlunda sätt att förhålla sig till livet. En omstart för ett rikare liv hemma. Dessutom ges nycklar till förebyggande och varaktig hälsa.
 Det är verkligen en sinnenas resa, då Indien väcker vår slumrande potential och kreativa sida.
 Erfarenheten visar att mötena med likasinnade, öppnar upp till nya tankar och visioner. Det som händer här är svårt att uppleva någon annanstans.

Många av tidigare kursdeltagare har återvänt hit, två, till och med tre gånger, de flesta blir också vänner för livet. Det är något oförklarligt som händer här, vilket i förlängningen förenklar och förnyar livet hemma. Något som man länge önskat, men inte riktigt klarat av på egen hand.

Perfekt hälsa

Vetenskap & Visdom

Perfekt Hälsa är en fenomenal kombo som ger dig det nyaste inom mindbody. Modern forskning binds nu samman med de anrika visa lärorna från öst. Att befinna sig i en kulturellt stimulerande miljön öppnar upp sinnet för nyskapande och fördjupning. Ljuset, stämningen, indierna, templen, liksom de heliga kossorna och pyntade elefanterna påverkar både hjärta och hjärna.

Våra sinnen tar till sig lärande och nytänk på ett helt annat sätt. Kursen har visat sig kunna uppgradera den fysiska hälsan flera steg, ökat emotionell stabilitet och välbefinnande. Frågor väcks och diskuteras i workshops. De tekniker och insikter du får med dig i kursen ger en positiv inverkan i resten av ditt liv.

• Få en förståelse för hur din unika personlighetstyp påverkar ditt liv. Vägledning för balans. Genom vetenskapligt utformade tester identifieras vilken näring och livsstil som ger just dig optimal hälsa. Din ämnesomsättning regleras därmed, liksom hormonbalansen, och därmed ökat välmående.

• Förstå hur dina fem sinnen är nycklarna genom vilka du kan påverka kroppens egen läkande förmåga.

• Vetenskapen visar vad de visa lärorna alltid hävdat. Både fysisk och mental hälsa är helt beroende av att vi lever i samklang med kroppens inre klocka. Vi mår olika under de olika säsongerna. Lär dig harmonisera kropp och sinne med Moder Jords dans genom de olika yttre cyklerna.  Dessutom blir livet rikare.

• Upplev ökad självinsikt och bättre relationer genom sjustegsmetoden

Vecka 1:
Goa

Första veckan tillbringar vi i Goa, där vi bor i sköna bungalows vid stranden.
Behovet att leva i naturen och få vakna upp till havets stilla brus är något som finns djupt rotat inom oss. Dagen inleds med att sakta väcka kroppen med stretching och lättyoga på stranden.
Efter frukost tillbringar vi några timmar tillsammans där alla får individuella råd i i workshops som blanda med teori. Learning by doing gäller och håller bäst. Eftermiddagrna är fria för bad, utflykter och för de som önskar underbara professionella oljebehandlingar, individuellt anpassade för var och en. En kväll åker vi tillsammans till världens roligaste nattmarknad där man gärna shoppar loss. Såklart finns tur till Old Goa och spicegarden mm.
Ibland vill man bara vara, då inbjuder milslånga vita stränder till lugna promenader i närvaro.
Palm Grove är också kända för sin näringsrika, rena mat.

Man kan välja att stanna kvar i Goa på egen hand eller följa med till Pune vecka två.

Vecka 2:
Pune Osho Meditation Resort.

För dig som vill tänga djupare in i andligheten och professionellt utformade meditationer och en miljö som är gudomligt vacker väljer du att komma med till Pune och världens största center för personlig utveckling.
Osho Meditation Resort är ett tropiskt paradis som fascinerar de tiotusentals personer från hela världen som årligen besöker platsen.
Då utbudet av olika aktiviteter är stort är det en klar fördel att ha tillgång till mig, som hjälper dig att välja mellan alla de många aktiva meditationer som finns på schemat dagligen. Spännande individuella terapier finns att boka, liksom endagskurser med olika inriktningar, där själen får läka.
En ”meditation” är att danska fritt, att ta ut svängarna och låta kroppen få bestämma. En av mina favoriter är ”Dancing meditation” där man släpper loss i solen ute på ett gigantiskt marmorgolv under höga svajande kokospalmer till underbar musik!
De två restaurangerna på området erbjuder fantastiskt god vegetarisk mat. Ibland väljer man kanske att gå utanför centert där man kan prova på annat.
Ett relativt nybyggt vackert spacenter med en naturligt sjöliknande stor pool brukar vara ett dagligt val.

Sammanfattning

Resan är unik, och blir ett minne för livet, Det finns en ovanlig kombination av en intensitet som överväldigar, färgerna, dofterna, kryddorna, sidentygerna, de heliga kossorna, livet på vägarna. Motsatsen är lika uppenbar Indierna är ett leende och vänligt folk, och Indien är landet som är präglat av tidlös visdom och andligt uppvaknande. Hoppas få möta dig där…

Intresseanmälan

Vid intresse, mejla dina kontaktuppgifter så får du veta mera.