Indien

Upplevelseresa med ayurveda, perfekt hälsa och meditation

Februari 2025

Välkommen till förtrollande upplevelserea i solens, ljusets och visdomens Indien. Det är inbjudande att lämna vardagen för att njuta av mild värme, sprakande färger och kravlöshet.

Att unna sig att bara vara är välkommet och ovanligt för de flesta av oss, liksom möjligheten att få njuta av läkande traditionella Ayurvediska oljebehandlingar. Resan ger inte minst möjligheten att kunna gå lite djupare i oss själva. Här får man nya insikter som ger impulser till en omstart för ett helare och mera glädjefyllt liv hemma. Dessutom ges nycklar till varaktig hälsa.

Det är också en sinnenas resa, då Indien väcker våra slumrande potential och mera kreativitet.

Erfarenheten visar att de nya berikande mötena med likasinnade, öppnar upp till nya tankar och visioner. Många av tidigare kursdeltagare har återvänt hit, både både två och tre gånger, de flesta blir också vänner för livet. Det är något oförklarligt som händer här, vilket i förlängningen förenklar och förnyar livet hemma. Något som man länge önskat, men inte riktigt klarat av på egen hand.

Perfekt hälsa

Vetenskap & Visdom

Perfekt Hälsa är en fenomenal kombo som ger dig det nyaste inom mindbody. Modern forskning binds nu samman med de anrika visa lärorna från öst. Att befinna sig i en kulturellt stimulerande miljön öppnar upp sinnet för nyskapande och fördjupning. Ljuset, stämningen, indierna, templen, liksom de heliga kossorna och pyntade elefanterna påverkar både hjärta och hjärna.

Våra sinnen tar till sig lärande och nytänk på ett helt annat sätt. Kursen har visat sig kunna uppgradera den fysiska hälsan flera steg, ökat emotionell stabilitet och välbefinnande. Frågor väcks och diskuteras i workshops. De tekniker och insikter du får med dig i kursen ger en positiv inverkan i resten av ditt liv.

• Få en förståelse för hur din unika personlighetstyp påverkar ditt liv. Vägledning för balans. Genom vetenskapligt utformade tester identifieras vilken näring och livsstil som ger just dig optimal hälsa. Din ämnesomsättning regleras därmed, liksom hormonbalansen, och därmed ökat välmående.

• Förstå hur dina fem sinnen är nycklarna genom vilka du kan påverka kroppens egen läkande förmåga.

• Vetenskapen visar vad de visa lärorna alltid hävdat. Både fysisk och mental hälsa är helt beroende av att vi lever i samklang med kroppens inre klocka. Vi mår olika under de olika säsongerna. Lär dig harmonisera kropp och sinne med Moder Jords dans genom de olika yttre cyklerna.  Dessutom blir livet rikare.

• Upplev ökad självinsikt och bättre relationer genom sjustegsmetoden

Vecka 1:
Pune Osho Resort

För dig som längtar efter att få nycklar till ett fortsatt liv med inre ro och mera glädje, blir en vistelse i detta tropiska paradis en suverän start!  Den vackra resorten bjuder många möjligheter av varierande professionellt utformade aktiva meditationer under olika tidpunkter på dagen, likaså finns möjlighet till sköna  behandlingar och individuella konsultationer med brett innehåll.

Man väljer dagligen vad man känner för, någon dag är det skönt att strosa runt och bara vara. Man kan välja att vara i tystnad några timmar eller en dag. Med en synlig ”Silence”knapp, upplever man något alldeles speciellt. Andra dagar känner man kanske för att samtala med någon av de intressanta likasinnade som letat sig hit från jordens alla hörn. Vår lilla grupp samlas till en timmes sammankomst dagligen, i en workshop med Ayurveda.

Boka gärna någon/några av de individuella terapier som erbjuds. Det finns också endagskurser med olika inriktningar, där själen får läka.
En ”meditation” kan vara att dansa fritt på ett gigantiskt marmorgolv utomhus under vajande palmer till häftig musik. En annan meditation är Kundalini där man skakar av sig kroppens uppdämda stress, för en befriande känsla av lugn.
Restaurangerna på området erbjuder fantastiskt god vegetarisk mat. Ibland väljer man att gå utanför centret för kul shopping och sightseeing.
Ett spacenter med en naturligt sjöliknande stor pool smyckar området. Att vistas där är ett uppskattat dagligt val! Läs mer på www.osho.com

Vill man stanna kvar på resorten efter våra gemensamma dagar går det bra, ett annat val kan vara att följa med till Goa vecka två.

Mejla frågor, önskemål eller /och en föranmälan till info@yvonnehenningsson.com

Detta ingår: Taxi från flygplats i Mumbai. Boende på fyrstjärnigt hotell, inträden med alla aktiviteter på resorten, undervisning och guidning. Flyg ingår ej.

Vecka 2:
Goa

För dig som önskar, finns möjlighet att fortsätta vecka två till Goa där vi bor nära stranden under sex dagar. Behovet att leva i naturen och få vakna upp till havets stilla brus är något som finns djupt rotat inom oss. Dagen inleds med att sakta väcka kroppen med stretching och lättyoga på stranden.
Efter frukost tillbringar vi en timme tillsammans.
Eftermiddagarna är fria för bad, utflykter och för de som önskar underbara professionella oljebehandlingar, individuellt anpassade för var och en.

En kväll åker vi tillsammans till världens roligaste nattmarknad där man gärna shoppar loss. Såklart finns tur till Old Goa och Spicegarden mm.
Ibland vill man bara vara, då inbjuder milslånga vita stränder till lugna promenader i närvaro.
Palm Grove är också kända för sin näringsrika, rena mat.

Sammanfattning

Resan är unik, och blir ett minne för livet, Det finns en ovanlig kombination av en intensitet som överväldigar, färgerna, dofterna, kryddorna, sidentygerna, de heliga kossorna, livet på vägarna. Motsatsen är lika uppenbar Indierna är ett leende och vänligt folk, och Indien är landet som är präglat av tidlös visdom och andligt uppvaknande. Hoppas få möta dig där…

Intresseanmälan

Vid intresse, mejla dina kontaktuppgifter så får du veta mera.