Naturskafferiet
Medicinalväxter och vilda blad

10 augusti 2024

En lärorik och glädjefylld dag i naturen

Kom med och dofta, smaka och plocka ur naturens grandiosa apotek med dess lagrade solenergi och läkande egenskaper. Få också de bästa tipsen på hur du sedan bäst bevarar dessa kraftpaket. Genom teori, workshop och naturvandring lär du dig finna och känna igen vilda växter (och nyttigt ogräs) som i många fall är mer kraftfullt och näringstätt än den föda vi är vana vid. Dagarna breddar vyerna och ger nya smakupplevelser. Du får en bra grund som gör dig tryggare på egna upptäcksfärder.

Tider: Lördagen 10.00-16.30.

Teori: Historia. Verksamma substanser. Om naturens intelligens och ny forskning. Hur växter tänker, känner och kommunicerar. Klosterörter och dess medicinska egenskaper. Hur vi bäst bevarar och tar tillvara vår skörd. Tips på hur du själv tillverkar världens bästa hud och värkolja.

Praktiskt: Naturvandring med utkik. Beredning av örtteer. Plock och uppbindning av örtbuketter. Tillsammans skapar vi en supergod lunch (populärt) i vilken vi delvis använder vilda växter. Bläddra och inspireras av vackra örtböcker!

Plats: ”Ateljé Smyge” i Smygehamn. Adress och praktisk info mejlas vid anmälan.

Pris: 1095:-

Detta inkluderar: Kompendium, lunch & fika, vackra buketter att ta med hem. Skapande av ditt naturskafferi. Massor av kunskap och trevlig samvaro!

Säkra din plats: Populär dag, max 8 deltagare. Intresseanmälan och frågor  till info@yvonnehenningsson.com

Varmt välkomna!
Yvonne

Mitt Smyge,

Det var kärlek vid första ögonkastet,och blev mitt sommarparadis på jorden!
Tidig morgon, barfota på daggvått gräs känner jag mitt ett med Moder Jord.
Att vakna med naturen, följa växterna från frö till blomma, lyssna till humlornas surrande och ser fjärilarna landa på timjanblomman, det är  läkning för själen..

Jag önskar dig varmt välkommen att dela detta med mig