Medicinalväxter och vilda blad

Helgen den 30-31 juli 2022

En lärorik och glädjefylld helg i naturen

Kom med och dofta, smaka och plocka ur naturens grandiosa apotek med dess lagrade solenergi och läkande egenskaper. Få också de bästa tipsen på hur du sedan bäst bevarar dessa kraftpaket. Genom teori, workshop och naturvandring lär du dig finna och känna igen vilda växter (och nyttigt ogräs) som i många fall är mer kraftfullt och näringstätt än den föda vi är vana vid. Dagarna breddar vyerna och ger nya smakupplevelser. Du får en bra grund som gör dig tryggare på egna upptäcksfärder.

Tider: Lördagen 10.00-16.30. Söndagen 10.00-16.00.

Teori: Historia. Verksamma substanser. Om naturens intelligens och ny forskning. Hur växter tänker, känner och kommunicerar. Klosterörter och dess medicinska egenskaper. Hur vi bäst bevarar och tar tillvara vår skörd. Tips på hur du själv tillverkar världens bästa hud och värkolja.

Praktiskt: Naturvandring med utkik. Beredning av örtteer. Plock och uppbindning av örtbuketter. Tillsammans skapar vi en supergod lunch (populärt) i vilken vi delvis använder vilda växter. Bläddra och inspireras av vackra örtböcker!

Under söndagen, kunskapsfördjupning. Tillverkning av hudsalva och droppar för oralt intag. Plock av växter till fotbad. Aromaterapi och hur den används vid olika obalanser. Meditativ promenad. Lunch i naturen. Fika

Plats: ”Ateljé Smyge” i Smygehamn. Adress och praktisk info mejlas vid anmälan.

Investering: För en dag: 785:- Helgen 1500:-

Söndagen rekommenderas även för er som gått dag 1 tidigare år.

Detta inkluderar: Kompendium, 2 lunch, 2 fika, vackra buketter att ta med hem. Egentillverkade salvor. Massor av kunskap och trevlig samvaro!

Säkra din plats: Swisha till 0703122021 eller till bg 426-2721.
Intresseanmälan och frågor liksom anmälan med namn och mobilnummer till info@yvonnehenningsson.com

Varmt välkomna!
Yvonne

Mitt Smyge,

Det var kärlek vid första ögonkastet,och blev mitt sommarparadis på jorden!
Tidig morgon, barfota på daggvått gräs känner jag mitt ett med Moder Jord.
Att vakna med naturen, följa växterna från frö till blomma, lyssna till humlornas surrande och ser fjärilarna landa på timjanblomman, det är  läkning för själen..

Jag önskar dig varmt välkommen att dela detta med mig