Den mångdimensionella hälsan

De senaste årens analyser runt om i världen säger oss att fler människor lider av näringsbrister än någonsin tidigare och att orsaken är ökad stress, bristfällig föda, kemiska tillsatser mm. Detta orsakar brister av mineraler och viktiga spårämnen, vilket ger en försvagad kropp och låg energi.

Vetenskapen visar dessutom att varje cell vet vad alla andra celler i kroppen gör. Våra tankar och inre monolog påverkar också cellens molekyler konkret därför är kropp och själ en enhet som samarbetar på molkylär nivå. Vid varje tanke, känsla och upplevelse svarar kroppen med att bilda motsvarande hormoner.

Vid förälskelse blir det en explosion av hormonerna dopamin och serotinin både i både huvud och kropp, en dans som kan vara länge.

Vid rädsla och stress bildas cortisol och adrenalin som gör kroppen redo att springa eller försvara sig. Vi vet att om denna anhopning av hormoner inte förbränns, som vid kronisk stress kommer både sköldkörtel och binjurar lätt ur balans. Många mineraler, spårämnen och vissa vitaminer dräneras ur kroppen då binjurarna arbetar på högtryck, och brister uppstår.

Däremot när vi lyssnar till lugn musik bildas oxytycin, ett måbrahormon, musiken stimulerar också kroppen att bilda antikroppar som IgA, som skyddar oss mot infektioner, likaså frisätter immunförsvaret mördarceller. Alltså stärks immunförsvaret av musik.

Ord är också vibrationer liksom musik. Hur och vad vi säger påverkar de omkring oss både fysiskt och emotionellt. Läkande ord och beröring är bästa medicinen.

Meditationen har en så kraftig påverkan på kropp och sinne att man kan förlänga sin ålder med sju år bara genom att meditera dagligen.

Allt vi tar in genom våra fem sinnen påverkar kroppen, med rätt uppmärksamhet och intention kan vi göra gott i världen, på riktigt.