Ayurveda i ny tappning

Individuell hälsa för energi och inre styrka

Efter min egna tjugoåriga erfarenhet och undervisning av Ayurveda, har nu den mångtusenåriga visdomsläran fått en förnyad vinkling. Den nya inriktningen är mera anpassad efter dagens snabba samhälle. De ursprungliga rutinerna kan vara svåra att få tid att passa in i vardagen. Tänk ändå att de flesta av oss västerlänningar inte ens finner tio minuter om dagen för välbehövlig stillhet, tystnad och reflektion. Helgen ger dig en holistisk syn på livet liksom en drastisk förbättring av hälsan.

Med den nyanpassade kunskapen och de justerade rutinerna når du betydligt ökat välmående utan att behöva spendera så mycket tid. Vi alla unika individer med olika närings och levnadsbehov, det är grunden i undervisningen, liksom att Ayurveda alltid har hävdat hur viktigt det är att leva i samklang med naturen. Nutida nobelpristagare har bevisat hur viktigt det är att leva i samklang med naturens rytmer och cykler, och inte minst efter vår inre kroppsklocka. Gör vi inte det har det förödande följder på hälsan. Vi har kommit helt ur synk med moder jord, när vi nu lever våra liv efter våra klockor.

Bara under de senaste femtio åren har otroligt mycket förändrats för oss.Vi varken skall eller kan gå tillbaka, det vill vi heller inte, mycket i vårt liv är fantastiskt. Med anpassning och förståelse kan vi integrera det bästa ur visheten och nuvarande vetenskapen.

Att leva mera medvetet med säsongerna kan vara ett första steget i rätt riktning. Det är också roligt och varierande att alltid välja det som växer i vår närmiljö och lära oss ta tillvara detta. Ayurveda visar hur vi bara kan justera tillagning och kryddsammansättning för individuell balans. Forskning visar att vi behöver jorda oss mera, vara i kontakt med själva jorden, gräset. Det ger oss en anledning att spendera mera tid i naturen. Varför inte leta efter vilda växter med hög näring.

Kan tipsa om en annan uppskattad kurs. ”Medicinalväxter och vilda blad.

Den nya genforskningen visar oss hur den nya epigenetiken fungerar, det är livsstilen och inte generna som styr hälsan. Två personer reagerar ju olika på samma sorts mat och stimuli. Det beror delvis på vårt arv. Studier visar dock att enäggstvillingar med samma genuppsättning visar sig ha helt olika gener när de testas efter femtio år. Mat, miljö, relationer liksom olika upplevelser förändrar hur generna uttrycker sig. Även vår plastiska hjärna bygger olika kopplingar allt efter våra intryck och leverne.

Med bra rutiner och ökade insikter om vad som påverkar oss människor kan vi välja att styra livet dit vi vill. Professionell vägledning ger dig det du aldrig kan uppnå enbart genom att läsa en bok.

Kursen bidrager också med att du får ökad förståelse och acceptans för andra, som i sin tur i sig själv minskar stress.

Teori varvas med workshops – spännande upplevelser väntar.

UR KURSPROGRAMMET

  • Hur man kan leva i en stressig tillvaro och ändå behålla lugn.
  • Vilken typ av kost, kryddor, örter, och livsstil passar just dig?
  • Bästa tipsen för hur du samverkar med kroppens mikrobiom.
  • Förnya din relation till Moder jord och naturens läkande kraft.
  • Övningar och tips på soldroppar som ger dig emotionell balans.
  • Intressant och grundlig genomgång av de tre kroppstyperna.
  • Vikt och ämnesomsättning, dess orsaker och reglering.

KURSLEDARE

Yvonne Henningsson
Är en av Sveriges mest erfarna terapeuter inom helhetshälsa. Grundare av Hälsopraktiken som under 33 år har hjälpt tiotusentals patienter.

KURSTIDER & ANMÄLAN

Helgen den 22-23 November 2019

Denna kurshelg ger förnyade insikter som du direkt kan börja använda!

Maila vid intresse!

Fredag: 16.00-19.00
Lördag: 09.30-16.00
Kostnad för helgen: 1750:-
För att säkra din plats swisha anmälningsavgift 600:- till 0703122021. Kompendium och fikapauser ingår
Efter inbetalning skickas info om plats m.m.