Ayurveda i ny tappning

Individuell hälsa för energi och inre styrka
Helgen den 24-25 januari 2020

Välkommen att förnimma Indiens ädla läkekonst och ta del av dess meditativa inställning till livet! Vi är alla olika med individuella och specifika behov. För att nå inre balans och leva ett rikt liv är det viktigt att lära känna hur man själv med enkla medel kan reglera kroppen både fysiskt och emotionellt. Min förhoppning är också att du kommer att förnimma själva själen i den urgamla visdomen..

Du bjuds på närande lunch och får tips på bästa kosten, kryddorna, örterna, tillagningen och basvarorna för att aktivera din energi och känna mera lugn. Vi lägger tid för individuell självkännedom och ger handfasta tips för att få in nya enkla rutiner i vardagen. Vi njuter av läkande örtteer provar oss fram till var och ens bästa aromadofter för emotionell balans. Workshop, meditation och teori integrerar. Kompendium ingår liksom en vacker indisk sjal. Workshop, hands on och teori för bäst integrering.

I min egna tjugoåriga erfarenhet och undervisning av Ayurveda, har nu den mångtusenåriga visdomsläran fått en förnyad vinkling som är mera anpassad efter dagens snabba samhälle. De ursprungliga rutinerna kan vara svåra att få tid att passa in i vardagen, då många av oss inte ens finner tio minuter om dagen för välbehövlig stillhet, tystnad och reflektion. Helgen ger dig en holistisk syn på livet liksom en märkbar förbättring av hälsan.

Ayurveda har under tusentals år också hävdat hur viktigt det är att leva i samklang med naturen, och insiktsfullt följa dess rytmer, cykler, och inte minst dygnsklockan. Kroppen aktiverar olika organ under olika tider på dygnet, och den lärdomen får du som en extra bonus och spännande insikt om kroppens intelligens. Många har i dessa tider kommit helt ur synk med moder jord, då vi numera lever våra liv efter våra” yttre” klockor, vilket ger ökad oro och sömnlöshet.

Vi behöver jorda oss mera, vara i kontakt med själva jorden och promenera barfota i gräset så ofta vi kan. Det ger oss också en större anledning att spendera mer tid i naturen. Ett bra tips är att också lära sig mer om vilda nyttiga växter som innehåller mycket hög näring.

Tips. Varje sommar har jag en uppskattad kurs.”Medicinalväxter och vilda blad.

Med bra rutiner och ökade insikter om vad som påverkar oss människor kan vi välja att styra livet dit vi vill. Professionell vägledning ger dig det du aldrig kan uppnå enbart genom att läsa en bok.

 UR KURSPROGRAMMET

  • Hur man kan leva i en stressig tillvaro och ändå behålla lugn.
  • Vilken typ av kost, kryddor, örter, och livsstil passar just dig?
  • Bästa tipsen för hur du samverkar med kroppens mikrobiom.
  • Förnya din relation till Moder jord och naturens läkande kraft.
  • Övningar och tips på soldroppar som ger dig emotionell balans.
  • Intressant och grundlig genomgång av de tre kroppstyperna.
  • Vikt och ämnesomsättning, dess orsaker och reglering.

KURSLEDARE

Yvonne Henningsson
Är en av Sveriges mest erfarna terapeuter inom helhetshälsa. Grundare av Hälsopraktiken som under 33 år har hjälpt tiotusentals patienter.

Tider: Fredag: 16.00-19.00 och Lördag: 09.30-16.00

Kostnad för helgen: 1750:- Vid betalning före 31.12.19: 1650:-

Plats: Ayurvediskt Center. Västergatan 18B. 21121 Malmö

För att säkra din plats swisha anmälningsavgift 600:- till 0703122021.

Frågor till: info@yvonnehenningsson.com